Yaşam

7’den 70’e herkes bayılacak: Beyaz peynirli ve dereotlu kabak köftesi tarifi, nasıl yapılır?

Beyaz peynirli ve dereotlu kabak köftesi, oldukça hafif ve az yağda kızaran bir tariftir. Bu kadar hafif olması sebebiyle dilerseniz salatanın yanına meze olarak ya da ana yemeğin yanına garnitür olarak gönül rahatlığıyla servis edebilirsiniz. Dilerseniz beyaz peynirli ve dereotlu kabak köftesini başlı başına bir öğün olarak da tercih edebilirsiniz.

Sebze sevmeyen çocuklara dahi sebzeyi sevdirecek beyaz peynirli ve dereotlu kabak köftesi yapımı da oldukça kolay ve pratiktir. Hızlıca hazırlanır ve kısa sürede masa da yerini alır. Ancak bu tarifte dikkat etmeniz gereken tek püf noktası kabakları rendeledikten sonra tuz ile karıştırıp fazla suyunu süzdürmektir. Aksi halde kabaklar köfte harcını hazırlarken suyunu salacak ve daha fazla un eklemeniz gerekecektir.

Beyaz peynirli ve dereotlu kabak köftelerini piştikten sonra bir saklama kabına koyarak dondurucuda 3 aya kadar sorunsuz şekilde muhafaza edebilirsiniz. Dondurucudan çıkardığınız beyaz peynirli ve dereotlu kabak köftelerini yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip 100 derece fırında çözülene kadar ısıtarak yemeye hazır hale getirebilirsiniz.

İşte 7’den 70’e herkesin seveceği beyaz peynirli ve dereotlu kabak köftesi tarifi…

BEYAZ PEYNİRLİ VE DEREOTLU KABAK KÖFTESİ TARİFİ



Beyaz Peynirli Ve Dereotlu Kabak Köftesi Tarifi İçin Malzemeler;

  • 2 adet orta boy kabak
  • 2 adet yumurta
  • 2 adet taze soğan, ince kıyılmış
  • 2 adet dereotu, ince kıyılmış
  • Yarım su bardağı beyaz peynir, ufalanmış
  • 1 diş sarımsak, rendelenmiş
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ¼ çay kaşığı karabiber
  • ¼ su bardağı çok amaçlı un
  • 3 yeme kaşığı zeytinyağı

Beyaz Peynirli Ve Dereotlu Kabak Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

Adım 1



Beyaz peynirli ve dereotlu kabak köftesini yapmak için öncelikle 2 adet orta boy kabağı güzelce yıkayın ve rendeleyin. Rendelediğiniz kabakları süzgeç içine alın ve üzerine bir çay kaşığı tuz koyarak hafifçe karıştırın. Tuz kabakların sulanmasını sağlayacak ve pişerken dağılmasını önleyecektir. Bu şekilde rendelenmiş kabakları 10 dakika kadar bekletin ve iyice süzülmesini sağlayın. Süzülen kapların fazla suyunu elinizle sıkıp ayrı bir tabağa alın.

Adım 2

2 adet yumurtayı büyük bir karıştırma kasesinde kırın ve güzelce çırpın. Ardından içerisine suyu süzülen ve kuruyan rendelenmiş kabakları, incecik doğradığınız taze soğanları, dereotunu, beyaz peyniri, sarımsağı ve karabiberi ekleyerek karıştırın.

Adım 3

Oluşan bu karışımın içerisine un ve kabartma tozunu da ekleyerek tüm malzemeler birleşene kadar karıştırın. Tüm malzemeler birleştikten sonra yapışmaz bir tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağını koyup ısıtın. Hazırladığınız beyaz peynirli ve dereotlu kabak köftesi karışımından 2 yemek kaşığı kadar alıp ısınan tavaya bırakın. Kaşığın arkasıyla köfteye bastırıp inceltin.

Adım 4

Beyaz peynirli ve dereotlu kabak köftesinin her iki yüzeyi de altın sarısı olana kadar yaklaşık 2-3 dakika kızartın. Pişen köfteleri havlu kağıt serili bir tabağa alın ve fazla yağını süzdürün. Gerekirse tavaya biraz daha yağ ekleyip kalan beyaz peynirli ve dereotlu kabak köfte harcını da kızartın.

Beyaz peynirli ve dereotlu kabak köfteleriniz hazır, afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort